Dragostea mișcă sori și stele

Dante afirma că “Dragostea mișcă sori și stele”, că aceasta este o putere superioară, capabilă de a realiza imposibilul și de a uni destine. Astfel, pentru a aduce un omagiu zilei de 24 Februarie, elevii clasei a XI-a “A” ne-au purtat într-o călătorie prin timp și istorie, prezentând marile iubiri ale lumii.

Prezentatorii, Andreea Covganeț și Bogdan Prisăcaru, au introdus fiecare mare poveste de dragoste și ne-au însoțit pe culmile iubirii. Drama lui Orfeu și Euridice și solemnitatea relației dintre Cleopatra și Marcus Antonius, au dat tonul întrunirii de vineri.  Fie că vorbim despre Romeo și Julieta, Mihai Eminescu și Veronica Micle sau Cătălina și Luceafărul, fiecare dintre aceste momente au ținut publicul ca pe ace și i-au sensibilizat pe cei din sală până la lacrimi. Iar pe lângă dragostea pură și sinceră, Ion și Doina Aldea-Teodorovici au expus o dragoste față de neam, față de frumos și familie.

Frumoasă e dragostea și în muzică, așa că munca elevilor a fost acompaniată de Călin Ganea și Stas Goncear, cei doi completând astfel această experiență inedită. Evenimentul, realizat cu prilejul Dragobetelor, a culminat cu un Vals pe melodia marelui compozitor Eugen Doga, “Dulcea și tandra mea fiară”.

Întreaga activitate a fost coordonată de Pîslaru Svetlana, profesoară de limba și literatura română, cu susținerea și suportul elevilor. Le mulțumim mult pentru implicarea și dedicația de care au dat dovadă, și sperăm la cât mai multe evenimente frumoase!