Corala „Vocile primăverii”

Corala „Vocile primăverii” a devenit o prezenţă firească şi necesară în viaţa corurilor din Moldova şi mă simt mândră de faptul că am preluat această comoară pe care urmează să o păstrez și să o împlinesc cu multă responsabilitate. Cu ani în urmă, mi-am făurit nişte vise în sânul acestei corale, iar astăzi fac să viseze la un drum interesant şi captivant în lumea muzicii nişte copii care stau în faţa mea şi îmi sorbesc setoși cuvintele și mişcările. Cu ei sper să las o urmă în istoria mişcării corale din ţară, să continuu o tradiţie atât de frumoasă.

Mădălina Ganea

ȘTEFAN ANDRONIC

Maestru Emerit în Artă, Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”

MĂDĂLINA GANEA

Director adjunct,
profil muzical-coral

CORALA „VOCILE PRIMĂVERII”

Corala „Vocile primăverii” a devenit o prezenţă firească în viaţa corurilor din Moldova. Ea a fost constituită în 1979 în școala generală nr.11, actualmente Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Inițiativa și realizarea acestui proiect aparține dirijorului Ștefan Andronic, Maestru Emerit în Artă, Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”. Din cei 55 de ani de activitate pedagogică, mai mult de 35 de ani maestrul i-a dăruit acestei corale pe care a transformat-o într-o școală de instruire muzicală, naţională, artistică.

IDEALUL ESTETIC

Idealul estetic al „Vocilor Primăverii” constă în a genera şi a perpetua frumosul, aducându-şi contribuţia la propăşirea artei corale în Basarabia. În prezent la realizarea acestui ideal contribuie dirijorul Mădălina Ganea, director adjunct profil muzical-coral, și Diana Efros, dirijor secund. Corala este acompaniată de Ludmila Tîrşu-Bejenari, un maestru de concert cu suflet sensibil de artist, pedagog înnăscut, care, de-a lungul timpului, a contribuit esențial la dezvoltarea și formarea imaginii coralei „Vocile primăverii”.

CELE CINCI COLECTIVE

Cele cinci colective ale coralei „Vocile primăverii” – corul pregătitor, corul mic, corul mediu, corul mare, corul mixt și corul de băieți – sunt formate din elevi cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, care studiază în clasele cu profil muzical-coral. Elevii înscriși în aceste clase urmează, paralel cu studiile generale, o programă specială din cursuri obligatorii: cântul coral, solfegiul, istoria muzicii, canto clasic și un instrument muzical la alegere.

Str.Studenților 8/2, MD-2045
Tel/Fax:022 325875, 022 325335, 022 321655