Practică de bun augur. Majoritatea învăţătorilor din Moldova susţin metodologia aprecierilor fără de note a elevilor din clasele primare.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Majoritatea învăţătorilor de clase primare consideră că aprecierea fără note a elevilor este o practică de bun augur. Peste 200 de pedagogi, părinţi şi manageri de instituţii şcolare s-au reunit ieri în cadrul unui simpozion anual, pentru a-şi împărtăşi experienţele privind implementarea acestei metode de evaluare.

În timpul evaluării criteriale, copilul îşi calculează singur greşelile şi ezitările, iar în funcţie de rezultatul final, elevii apreciază cât de bine sunt pregătiţi pentru ore.

“Această excludere a notelor, îl face pe elev să se autoaprecieze şi să fie mai conştient de ceea ce a realizat, şi ceea ce urmează să facă ca să-şi îmbunătăţească performanţele”, a comunicat învăţătoarea de clase primare, Irina Lungu.

Mariana Marin, autoarea concepţiei de apreciere fără note în şcolile primare, spune că majoritatea învăţătorilor de clase primare au susţinut din start această iniţiativă.

“Chiar astăzi am prezentat rezultatul unei monitorizări, care a avut loc în Moldova timp de două luni, şi 90 la sută dintre învăţători, într-un final au acceptat această metodologie”, a menționat organizatoarea, doctor în pedagogie, Mariana Marin.

Metodologia aprecierii criteriale prin descriptori, a trezit însă unele semne de întrebare în cazul mai multor învăţători. Aceştia spun că acum le este mai greu să evalueze reuşitele elevilor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text]Vezi mai multe pe Canal 3.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]