Moldovenii, buni la franceză

Statutul Moldovei de ţară francofonă a fost reconfirmat la Olimpiada Internaţională de Limbă Franceză, organizată în Armenia.

[row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [title text=”PASIONATĂ DE LIMBA FRANCEZĂ”]

Ţara noastră a câştigat trei medalii, una de aur şi două de bronz, la această prestigioasă competiţie. Camelia Saranciuc, elevă la Liceul Teoretic “Ion Creangă” din Capitală, s-a întors cu premiul cel mare.

“Sunt pasionată de limba franceză, pentru că este lumea în care trăiesc și motivul pentru care am ajuns la Olimpiada Internațională la Limba Franceză și am luat medalia de aur”, a spus Camelia Saranciuc, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză.

Camelia studiază limba franceză încă de când era în clasa a doua. Timp de zece ani, ea a făcut cursuri suplimentare. La concursul din Armenia, eleva a susținut o probă orală şi una scrisă. 

“În momentul în care eram la premiere și s-a spus că locul întâi este Moldova, Saranciuc Camelia, pentru câteva secunde, am rămas pe loc. Trebuia să mă ridic, dar stăteam pe loc și nu-mi venea a crede”, îşi aminteşte Camelia Saranciuc, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Camelia are planuri mari: să studieze economia la Universitatea Sorbona. 

“Întotdeauna, dacă a fost nevoie să se pregătească de o olimpiadă sau de un concurs, mă anunța. Ea este o fată exemplară și perfecționistă și mulți diriginți și-ar dori să aibă în anturajul lor”, a declarat Lilia Mihalache, diriginta Cameliei.

Colegii Cameliei sunt fericiți că au de la cine lua exemplu. 

“Noi ne mândrim cu toții. Ea a mers foarte emoționată acolo și se gândea să vină măcar cu locul trei. Când mi-a scris că e locul întâi, era foarte emoționată, dar eu simțeam că o să ia mai mult decât locul trei.”

[ux_image id=”7996″] [/col] [/row]

“Ea este un exemplu pentru toată clasa, pentru că e foarte ambițioasă, tinde să fie mereu pregătită de ore.”

Grupul care a reprezentat Moldova la concurs a fost format din șase elevi, de la cinci licee din Capitală. Patricia Munteanu învaţă în clasa a XI-a la Liceul Academiei de Științe și s-a întors cu locul trei.

“Dacă mai am încă o șansă ca să plec la anul în Macedonia, pentru că acolo se organizează a patra ediție acolo, sper să reușesc să mă pregătesc bine, ca să reușesc să ating culmile și să obțin aurul”, a declarat Patricia Munteanu, premiantă la Olimpiada Internațională la Limba Franceză.

[divider]

Citește mai mult pe PUBLIKA.