Decada Limba și literatura română „Grigore Vieru – Acum și în Veac”

Grigore Vieru – poet al neamului românesc, al mamei, al dorului şi al dragostei – poetul lucrurilor sacre, este sărbătorit în fiecare an la data de 14 Februarie. Cu acest prilej, Comisia Metodică Limba și literatura română a dedicat o saptămână creației marelui poet, pentru a-i valorifica moștenirea spirituală lăsată următoarelor generații.

Activitățile au fost orientate către toate clasele gimnaziale și liceale, având un program divers, pe măsura competențelor tuturor. Astfel, elevii claselor gimnaziale au luat parte la expoziția desenelor tematice, vernisajelor de metafore grafice, recitalul de poezie și la concursul literar și de creație proprie. Clasele liceale au participat la decorarea holului, recitalul de poezie, realizarea vitrinei literare de metafore grafice: Arta poetică Viereană, dar și a retrospectivei de colaje literare: Grigore Vieru – simbol al încercării de renaștere națională. Săptămâna Marelui Poet a culminat cu Conferința științifico-literară: „Coordonate ale vieții și activității artistice ale lui Grigore Vieru”, la care au luat parte elevii claselor a XI-a. Toate evenimentele au fost posibile de realizat doar cu îndrumarea profesoarelor de limba și literatura română: Pîslaru Svetlana, Silvia Braguța, Rusu Ana, Galaju Ana, Gîrjev Ludmila și Cibotar Zinaida.

Mulțumim tuturor elevilor ce s-au implicat activ în cadrul decadei, și profesoarelor ce au asigurat desfășurarea activităților.