Iuvenaliu Braniște, tânărul de 17 ani care, pe lângă teologie, se dedică și creării accesoriilor din piele

[title text=”Studiază la Iași teologie”]

Iar pasiunea pentru creare a accesoriilor din piele a apărut mai întâi din necesitate. Tânărul își dorea o nouă curea din piele pentru ceasul de mână, însă neavând suficiente resurse financiare, a hotărât să și-o facă singur.

Iuvenaliu Braniște pare a fi un tânăr obișnuit de 17 ani, însă activitățile lui sunt mai diferite de ceea ce fac tinerii de aceeași vârstă. Deși ar putea juca fotbal în curte, acesta preferă să experimenteze și să se perfecționeze pentru crearea diferitor accesorii din piele.

[row] [col span=”6″ span__sm=”12″]

„Vara trecută când doream să-mi cumpăr o curea din piele pentru ceas, nu am avut posibilitatea, așa că  am decis să mi-o fac singur. Iar pentru ea am lucrat o noapte întreagă, deoarece nu aveam instrumentele necesare”

[title text=”Familia îl susține fiindu-i cei mai fideli cumpărători”]

Deja de un an tânărul tot experimentează și mereu încearcă să creeze ceva nou. Până în prezent, Iuvenaliu Braniște are create mai multe piese vestimentare și accesorii, iar acesta este de abia începutul.

„Până acum am făcut: sandale, husă PocketBook, portmoneu (mare/mic ), husă pentru cuțit, brățări, centuri, curele pentru ceas și am îmbrăcat în piele unele lucruri, exemplu ar fi o parte din chitară. Încerc să fac cât mai multe lucruri diferite”

[ux_image id=”7676″] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”7675″] [title text=”Experimentează și mereu încearcă să creeze ceva nou”]

Deși se află abia la început și nu are foarte multe comenzi, familia îl susține fiindu-i cei mai fideli cumpărători.

„Prețul pentru fiecare articol realizat este diferit, deoarece mult depinde de produs, de complexitatea acestuia, cât material e nevoie și timpul care-l petrec lucrând”.

Când vorbește despre planurile de viitor este destul de realist. Tânărul își dorește să finiseze cu bine liceul, iar mai apoi se va putea concentra și pe alte chestii.

„La moment îmi doresc să termin anul școlar cu bine, însă ce ține de o afacere în acest domeniu, cred că s-ar putea. Nu m-am gândit niciodată la această opțiune, dat fiind faptul că acesta este doar un hobby pentru mine”

[/col] [/row]

Iuvenaliu Braniște este unul dintre puținele persoane care se ocupă cu producția articolelor din piele în Republica Moldova, iar mai multe lucrări realizate de acesta, găsiți pe pagina sa de facebook.