Conferința municipală a cadrelor didactice cu genericul „Acces, relevanță, calitate în educație – competențe pentru prezent și viitor”

[row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [title text=”Prezent și viitor”]

La 18 august 2017, în incinta Palatului Republicii, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău a organizat Conferința municipală a cadrelor didactice cu genericul „Acces, relevanță, calitate în educație – competențe pentru prezent și viitor”.

La eveniment au fost invitați: Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Nistor Grozavu, primar interimar al mun.Chișinău, Maria Sîrbu, șefa Consiliului Municipal Chișinău al FSEȘ, Liliana Romaniuc, profesor, director, Seven Hills International School, Iaşi, România, reprezentanţi ai echipelor manageriale, cadrelor didactice, liderilor sindicali, consilierilor municipali, primarilor din localităţile rurale, pretorilor de sector, psihologilor, reprezentanţi ai tinerei generaţii, părinţi.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

În cadrul conferinței, fiecare instituție de învățământ din municipiu a delegat cadre didactice și cadre în funcție de conducere. În total, evenimentul a cuprins peste 500 de participanți.
Ședința în plen a fost deschisă de Alexandru Fleaș, șef interimar al DGETS, care a salutat prezența cadrelor didactice, menționând importanța acestei reuniuni, care are loc tradițional în fiecare an în luna august. În acest context, șeful interimar al DGETS, a prezentat raportul activității DGETS pe anul de studii 2016-2017.

Anticipat conferinței municipale a cadrelor didactice, în perioada 14-17 august a.c., s-au desfășurat 12 ateliere specializate, la care au participat cadrele didactice, cadrele cu funcție de conducere din instituțiile cu învățământ general din municipiul Chișinău, părinți etc. Prin urmare, conferința s-a încheiat cu o rezoluție citită public și transmisă conducerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

[/col] [/row]