Parteneriat cultural-educativ pe axa Chisinau – Onesti

Asociatia Parintilor Scoala „Ghita Mocanu” Onesti, în parteneriat cu scoala Gimnaziala „Ghita Mocanu si Colegiul National „Dimitrie Cantemir” si-au propus reluarea activitatilor educative si culturale derulate cu si pentru Liceul Teoretic „Ion Creanga” din Chisinau, Republica Moldova (scoala cu clasele I-XII).

Scopul proiectului este crearea unei axe culturale între Onesti si Chisinau, concretizata într-un mediu favorabil, în care tinerii sa cunoasca istoria comuna a celor doua tari si orase, sa descopere asemanarile si deosebirile dintre traditiile si obiceiurile acestora. Totodata se doreste educarea tinerilor pentru activitati de voluntariat, pentru lucru în echipa si dezvoltare personala.

Proiectul actual este finantat de Primaria Onesti si va derula prima etapa în perioada 14 – 18 octombrie, cu vizita delegatiei de la Chisinau (42 de elevi si opt profesori). Musafirii vor urmari procesul de învatamânt de la noi, vor participa chiar la orele de curs alaturi de gazde, vor vizita zona si vor merge pe urmele lui Ion Creanga la Humulesti. De asemenea, corala invitatilor va sustine un spectacol la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti”, joi, 15 octombrie, de la ora 17,00. Activitatile se deruleaza sub egida Inspectoratului scolar Judetean Bacau.

Coordonatorii proiectului educational „Patria culturala pe axa Chisinau-Onesti” sunt prof. dr. Valeriu Guzgan, de la Liceul „Ion Creanga” din Chisinau, prof. dr. Emilia Boghiu, de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir”, si prof. Otilia Bârgaoanu, prof. Gabriela Fornica-Livada, prof. Gabriela Tudorache de la scoala Gimnaziala „Gh. Mocanu” din Onesti.

___
https://www.desteptarea.ro/parteneriat-cultural-educativ-pe-axa-chisinau-onesti/