La Liceul „Ion Creangă” din Chișinău a fost inaugurat Clubul de Robotică

La Liceul „Ion Creangă” din capitală a fost inaugurat Clubul de Robotică pentru a promova și susține o alternativă educațională modernă, funcțională și eficientă.

Cursurile de robotică lansate acum la Liceul „Ion Creangă”, iar în cel mai scurt timp și la Liceul „Mihai Grecu” vin ca o alternativă care sparge tiparul clasic, oferind posibilitatea de învățare prin joacă, motivantă și antrenantă, care să nu fie percepută de către copii ca o solicitare suplimentară. Pornind de la atracția pentru jocurile tehnice, elevii care vor frecventa Clubul de Robotică vor avea la dispoziție 8 seturi de robotică dezvoltate de compania LEGO®, și anume LEGO MINDSTORMS Education EV3. Aceste kit-uri de robotică includ ca piesă centrală un controler programabil, un set de senzori, servomotorașe inteligente și piese LEGO.

În cadrul Clubului de Robotică de la Liceul „Ion Creangă”, elevii vor învăța noțiuni elementare de programare, electronică practică, mecanică și robotică. Sub permanenta supraveghere a unui formator, copiii vor construi și programa un robot realizat numai de ei. Deschiderea pe care o oferă această alternativă educațională este de maximă anvergură, cu impact puternic asupra dezvoltării imaginației și abilităților tehnice ale copilului, oferind totodată suportul pentru formarea gândirii analitice.

Programul de Robotică în Educație, lansat de către USAID CEED II și ATIC, în colaborare cu Ministerul Educației și compania StarNet, își dorește să suplinească în educația copiilor carențele instruirii practice din sistemul de învățământ moldovenesc.

___
https://diez.md/2014/11/06/foto-la-liceul-ion-creanga-din-chisinau-a-fost-inaugurat-clubul-de-robotica/