Emoţii şi flori la Liceul „Ion Creangă” din capitală.

Clopoţelul a sunat pentru prima dată joi, 1 septembrie, pentru 160 de copii care au mers în clasa întâi la liceul teoretic „Ion Creangă”. Îmbrăcaţi la patru ace, cu ghiozdane în spate şi flori în mâini, elevii claselor întâi spun că au aşteptat acest moment întreaga vară, transmite Info-Prim Neo. „Intrând în familia noastră, trebuie să preţuiţi faptul că cineva v-a îndrumat spre acest liceu şi prin muncă asiduă să fortificaţi prestigiu Liceului Teoretic „Ion Creangă”. Numai prin sârguinţă, dragoste de carte, respect faţă de dascăli, dorinţă de a cunoaşte necunoscutul vom ajunge să creştem noi generaţii, să îndreptăţim aşteptările şi răbdarea dascălilor şi ale părinţilor ”, a spus la manifestarea de deschidere a noului an şcolar directorul Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Valentin Guzgan. Cele mai mari emoţii le-au avut copii şi părinţii copiilor care au mers în clasa întâi. „Am aşteptat toată vara momentul să merg în clasa întâi. Am emoţii pentru că nu îmi cunosc colegii încă, profesoara, lecţiile pe care le vom avea. Sunt bucuroasă însă că eu am fost cea care a dat primul clopoţel, am adus vestea că anul de şcoală a început”, a spus eleva clasei IB, Mihaela Ungureanu.

Prezent la sărbătoarea primului sunet, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a urat elevilor Liceului Teoretic „Ion Creangă” linişte şi armonie relaţiei acestora cu profesorii. „Este prima zi de şcoală şi este un nou început. Venim în sălile de clasă pentru a acumula cunoştinţe noi. Avem în faţă nouă luni de studii pentru a consolida valorile învăţământului nostru: Cunoaşterea, Afirmarea, Verticalitatea. Noul an de studii vine şi cu multe reforme pentru a moderniza procesul educaţional, astfel încât şcoala – templul cunoştinţelor, să aibă mai multă autonomie şi putere de decizie”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Un geam termopan în calitate de simbol a fost cadoul edilului capitalei pentru Liceul Teoretic „Ion Creangă”. „Este un cadou pentru ziua de naştere a Liceului, care marchează astăzi 20 de ani. Este un simbol, pentru că acest liceu a reuşit pe lângă alte patru licee din capitală să câştige un proiect finanţat din surse europene”. În luna martie curent Liceul Teoretic „Ion Creangă” a fost printre câştigătorii proiectului „Creşterea eficienţei energetice a municipiilor Chişinău şi Sevastopol pe baza experienţei pozitive existente”, proiect sprijinit financiar de către Comisia Europeană şi Programul Dialog şi Cooperare pentru Dezvoltarea Urbană. În urma acestui proiect, Liceul Teoretic „Ion Creangă” a reuşit să îşi schimbe integral toate geamurile. Liceul Teoretic „Ion Creangă” a împlinit în data de 1 septembrie 20 ani de la fondare. Potrivit Ministerului Educaţiei, circa 380 de mii de copii au păşit astăzi pragul instituţiilor de învăţământ. Câteva sute au ajuns în şcoala nouă, după ce instituţia din localitatea lor a fost desfiinţată.

___
https://www.ipn.md/ro/societate/40886#!