Liceul “Ion Creangă” – primul cu Wi-Fi

Liceul “Ion Creangă” din municipiul Chişinău este primul care lansează reţeaua Wi-Fi în cadrul proiectului Primăriei „Noi apreciem inteligenţa” .  Direcţia generală educaţie a municipiului Chişinău şi compania StarNet au lansat acest proiect social pentru conectarea gratuită la Internet  a liceelor din capitală.

Iniţial, cinci licee municipale – „I. Creangă”, „M. Sadoveanu”, M. Eminescu”, „S. Haret” şi „C. Sibirsky” vor fi implicate în acest proiect, care, ulterior, se va extinde şi în alte instituţii.

 Ieri primarul general Dorin Chirtoacă a vizitat Liceul “Ion Creangă” din Chişinău şi a salutat lansarea  şi a menţionat că un asemenea proiect, de anvergură municipală, va avea ca efect sporirea gradului de transparenţă pentru părinţi şi va aduce învăţământul municipal la o etapă mai înaltă de performanţă.

Anteriro, primarul capitalei şi-a exprimat speranţa că lansarea acestui proiect social va orienta agenţii economici spre gesturi altruiste, care aduc beneficii şi companiilor comerciale şi populaţiei. „În municipiul Chişinău avem câteva exemple de parteneriat public-privat (staţiile de troleibuze, ruta de călători nr. 122, Internet liber în şase locuri publice din capitală) şi, din discuţiile cu colegii primari din capitalele altor state, aceste colaborări reprezintă viitorului dezvoltării unei comunităţi”, a accentuat Dorin Chirtoacă.

 Directorul Direcţiei generale educaţie tineret şi sport a municipiului Chişinău, Tatiana Tverdohleb, a menţionat că accesul elevilor la informaţie va stimula competiţia atât între liceeni, cât şi între instituţii. „În contextul schimbărilor pozitive care au loc în societate şi în special în capitală, sunt convinsă că acest proiect social va da startul altor noi proiecte comunitare şi astfel trecem la o nouă etapă în dezvoltarea procesului educaţional”, a spus T. Tverdohleb.

 Alexandru Machedon, directorului companiei StarNet, a informat că acest proiect mai prevede şi lansarea portalului www.liceu.md, ce va reuni liceeni, profesori şi părinţi, care vor avea acces on-line la reuşita elevilor, vor dispune de materiale didactice, vor beneficia de o bibliotecă multimedia.

 În opinia directorilor liceelor implicate în proiect, accesul părinţilor la reuşita copiilor este foarte importantă. De asemenea, ei au apreciat şi posibilitatea de a publica şi de a avea acces on-line la materiale didactice.

 Elevii au menţionat că investiţiile pe care le face administraţia locală în şcoli, pentru a facilita accesul la informaţie, sunt paşii cei mai importanţi pentru dezvoltarea tinerii generaţii în pas cu timpul pe care îl trăim.

___
https://www.zdg.md/editia-print/stiri-vechi/liceul-ion-creanga-primul-cu-wi-fi/