Elevii liceului nostru implicați în acțiunea de ajutorare a unei familii numeroase

Elevii liceului „Ion Creangă” din capitală au adunat haine, produse alimentare și o sumă de cinci mii de lei pentru susținerea unei familii cu 11 membri asistată în cadrul programului „În brațele mamei” al Misiunii Sociale „Diaconia”. Împreună cu părinții, elevii au organizat o colectă de bunuri și un concert de caritate care au avut loc în cadrul liceului.

[row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”8229″]

„În cadrul liceului activează Senatul Elevilor, parte a cărui este departamentul Asistență Socială. Tradițional, în preajma sărbătorilor de iarnă organizăm Caravana de Crăciun. Scopul nostru este de a mobiliza elevii pentru a susține pe cei mai nevoiași. Știam că Diaconia are un program de asistare a familiilor social-vulnerabile, astfel am decis să solicităm un caz al unei familii și să ne mobilizăm pentru a aduce spiritul sărbătorilor și în casa lor”, a menționat Iulia Munteanu, director adjunct liceul teoretic „Ion Creangă”.

În incinta liceului, părinții și elevii s-au mobilizat pentru a colecta bani, produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru ajutorarea mai multor familii care au nevoie de ajutor. La fel, a fost organizat și un concert de caritate cu scopul de a aduna resurse financiare în susținerea inițiativei elevilor de la liceul „Ion Creangă”.

[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″]

Toate darurile au ajuns la familia Nicorean – o familie numeroasă constituită din 11 membri, dintre care 3 copii minori. Toți membrii familiei locuiesc într-o casă cu 5 odăi. Soții Nicorean se confruntă cu probleme de sănătate, doamna Nicorean, fiind diagnosticată cu diabet zaharat. Familia trăiește din salarul soţului venit din munci ocazionale și ajutorul copiilor mai mari care își au deja familiile proprii (Adriana și Mihail). Mama copiilor a fost nevoită să cumpere îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii precum și lemne pentru foc pe datorie, astfel acumulându-se suma de 24 mii lei. Familie locuiește în casă la sol, iar pe timp de iarnă se încălzesc la sobă.

[title text=”Un exemplu de implicare și mobilizare a tinerilor în acțiuni de voluntariat și caritate”]

Donația realizată de elevii din cele 43 de clase de la liceul „Ion Creangă” vor asigura familia cu resurse financiare pentru a procura lemne pentru foc, iar o bună partea din lipsa de îmbrăcăminte, încălțăminte, precum și produse alimentare a fost acoperită.

Elevii și administrația liceului „Ion Creangă” din Chișinău sunt un exemplu de implicare și mobilizare a tinerilor în acțiuni de voluntariat și caritate. Elevii susțin, în calitate de voluntari, și alte campanii și proiecte de caritate desfășurate de Misiunea Socială „Diaconia” precum campania de Paști „Masa Bucuriei”, Maratonul Copiilor, cantina mobilă „Aproape de Aproapele” și campania de Crăciun „În brațele mamei”.

[/col] [/row] [divider]

Vezi mai multe pe Provincial.md.