Mesaj către părinți – 6 februarie, 2022

Dragi părinți,

După cum cunoașteți, conform Hotărârii Nr. 53 din 03.02.2022 a Comisiei extraordinare de sănătate publica a municipiului Chișinău, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal din municipiul Chișinău vor reveni, din data de 07 februarie la școală, în format fizic.

În această ordine de idei, împreună cu dumneavoastră, dragi părinți, avem o misiune comună: să protejăm copiii noștri, dar și sănătatea tuturor celor din jurul nostru!

Vă rugăm mult, să ne mobilizăm încă un pic, ca să trecem mai ușor peste valul tulpinei Omicron.

În acest sens, vă îndemnăm să țineți cont de recomandările de mai jos:

  1. Amintiți-le frecvent copiilor despre regulile de protecție: spălarea pe mâini, respectarea distanței, evitarea aglomerărilor, portul corect al măștii de protecție.
  2. În cazul simptomelor prezente la copil, lăsați-l acasă și anunțați dirigintele. Apelați la medicul de familie sau 112.
  3. Dacă copilul sau cineva din familie are simptome de boală – izolați-vă!
  4. Continuați să purtați masca de protecție în spațiile închise și locurile aglomerate. Masca de protecție trebuie să acopere nasului și gura.
  5. Dezinfectați sau spălați mâinile cât mai des.
  6. Păstrați distanța de cel puțin 1 metru și evitați locurile aglomerate.
  7. Aerisiți des încăperile.
  8. Asigurați un regim alimentar corect.
  9. Vaccinați-vă Dvs împotriva COVID-19 și încurajați membrii familiilor voastre!

Din păcate, sănătatea și viața noastră încă mai sunt sub pericol, de aceea, îndemnul nostru este și va rămâne același – Fiți precauți și continuați să respectați măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19!

Este foarte important ca fiecare din noi să fie responsabil şi să conștientizeze importanţa respectării acestor măsuri simple de igienă. Siguranța sănătății noastre și a celor din jur este o prioritate!

Protecția și grija reciprocă ne poate face mai puternici, mai solidari, mai înțelegători și mai toleranți – și pur și simplu ne poate salva viața!

Stimați părinți, vă mulțumim pentru efortul zilnic pe care îl faceți în susținerea parcursului educațional al copiilor dumneavoastră și vă invităm în aceste vremuri deloc ușoare să vă implicați cât mai mult și să protejăm sănătatea copiilor noștri.

Doar printr-un parteneriat real şi corect între şcoală şi familie vom putea avea un învăţământ de calitate. În dezvoltarea unei educaţii autentice pentru viaţă a copiilor noștri este esenţială cultivarea unei legături statornice şi a unei cooperări eficiente între şcoală, familie, comunitate locală.

Reiterăm că, prioritățile de bază comune rămân a fi: protejarea sănătății copiilor, elevilor și dezvoltarea spiritului de comunicare/informare din surse sigure atât în rândul elevilor cât și al părinților.

În acest context, venim cu un îndemn către elevi, părinți să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic prin coronavirus.

Împreună trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm în contextul pandemiei virusului COVID-19.

Pentru a asigura un proces educațional cu prezență fizică în clasă, e necesar sa ne consolidam eforturile, să fim receptivi, calmi și înțelegători, pentru ce Vă mulțumim.

Ajutaţi-ne, printr-un comportament responsabil, să ocrotim sănătatea copiilor noștri și a celor din jur și să revenim la studii cu prezență fizică, asigurând prin eforturi comune condiţii de siguranţă pentru copiii noștri!

Cu mult respect și grijă,

Directorul școlii