Revenim la ore în siguranță din 11 ianuarie 2021

Reluarea procesului educațional din 11 ianuarie 2021 conform modelelor aprobate la începutul anului de studii 2020-2021

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că în semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din republică, conform modelelor aprobate la începutul anului de studii 2020-2021. O decizie în acest sens a fost aprobată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în baza statisticilor privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru al anului de studii.

Menționăm că, procesul educațional este dependent de condițiile prin care asigurăm accesul în școală: aerisirea spațiilor, organizarea curățeniei și dezinfecției în instituțiile de învățământ, spălarea cât mai frecventă a mâinilor sau dezinfectarea lor, purtarea de către elevi a măștilor în spațiile comune, purtarea măștilor de către personalul  didactic și nedidactic al școlii, evitarea aglomerărilor, păstrarea distanței fizice, triajul matinal, măsurile privind transportul în comun al elevilor la și de la instituția de învățământ. Astfel directorii instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău sunt chemați să întreprindă măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor pentru reluarea activității după vacanța de iarnă, prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați.

Reiterăm că prioritățile anului de studii sunt: protejarea sănătății copiilor, elevilor, a cadrelor didactice și a personalului instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău și dezvoltarea spiritului de comunicare/informare din surse sigure atât în ​​rândul elevilor și cadrelor didactice, cât și al părinților. Împreună trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm în contextul pandemiei virusului COVID-19.

În acest context, DGETS vine cu un îndemn către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale, să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic prin coronavirus.