Învățământul la distanță: 4 mii de lecții pentru clasele 1-12 vor fi accesibile online, dar și la TV

Învățământul la distanță trece la o nouă etapă. Începând cu 20 aprilie, va fi disponibilă platforma Educație Online ce include o bibliotecă ce conține circa 4.000 de lecții online pentru calsele 1-12. Lecțiile vor fi accesibile în internet, dar vor fi difuzate și la televiziunea publică, anunță Primăria Chișinău.

Municipalitatea anunță că noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor. Mai exact, sunt create circa 4.000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor 1 – 12, la 15 discipline, inclusiv la profil real și profilul uman. 

Lecțiile înregistrate, vor fi  atât în limba română, cât și în limba rusă, așa încât toți elevii să aibă acces la instruire.

La elaborarea conținutului video, participă 150 de profesori, care sunt instruiți și ghidați de mai multe echipe de experți, asigură municipalitatea.

Se planifică ca aproximativ, 331 de mii de elevi din instituțiile de învățământ public să aibă acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care vor putea urma programul educațional de la distanță.

„Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii”, precizează autoritățile municipale.

Amintim că, din 10 martie, activitatea instituțiilor de învățământ a fost suspendată, în legătură cu epidemia COVID-19. Totodată, școlile din Republica Moldova vor rămâne închise pe toată durata perioadei stării de urgență. Reieșind din situația actuală, asta înseamnă data de 15 mai. Pe parcursul acestei perioade, școlile trec la metoda de învățământ la distanță, folosind platforme online.

___
https://agora.md/stiri/69712/Invatamantul-la-distanta-4-mii-de-lectii-pentru-clasele-112-vor-fi-accesibile-online-dar-si-la-tv